Hääkukkien valmistelu ja valinta

Häät ovat ikimuistoinen juhla, joihin kukat tuovat lisää loistoa ja juhlan tunnelmaa. Täydelliset häät ovat yksityiskohtaisesti suunniteltu, jotta päivästä tulee ikimuistoinen. Kokosimme tähän artikkeliin lyhyen opastuksen hääkukista ja niiden osallisuudesta hääpäivänä.

Kukkakruunu tai pääseppele

Kukkakruunu on kukilla päällystetty ”kuninkaan kruunu”, jota pidetään päässä. Pääseppele taasen päällystetään kukilla joko kokonaan tai osittain. Pääseppeleistä on tullut todella suosittuja häätilaisuuksissa. Kukkakruunu tai pääseppele nähdään useimmin morsiamen päässä, mutta esimimerkiksi kaasoille ja morsiustytöille tehdään usein pääseppeleitä.

Hääkimppu, morsiuskimppu

Hääkimppu on morsiamen kädessä kun hääpari vihitään. Hääkimppu ja morsiuskimppu tarkoittavat yleisesti samaa asiaa. Häissä voi olla edessä morsiamen kimpun heitto, mutta voit hankkia erillisen heittokimpun. Näin saat säilytettyä oman hääkimppusi muistona.

Viehe, rintakukka, sulhasviehe

Sulhaselle tulee sulhasviehe. Tämä on sulhasen rintamuksessa kiinni oleva kukkatyö. Bestmaneille ja joskus myös iseille tilataan samanlainen viehe kuin sulhaselle.

Käsikoru, rannekukka

Käsikoru, toisin sanoen rannekukka on ranteeseen tehtävä kukkatyö, jota kutsutaan nimellä käsikoru tai rannekoru. Käsikoru tai rannekukat tilataan usein kaasoille ja äideille.

Tukkakukat, hiuskoristeet

Tukkakukat tai hiuskukat tarkoittavat käytännössä samaa asiaa. Morsiamen kampaukseen laitetaan kukkia ja joskus myös hääparin läheisille (kaasoille, morsiustytöille ja äideille) laitetaan hiuskukkia koristeeksi. Kampaaja voi myös laittaa yksittäisiä kukkia kampauksiin.

Pöytäkukat, pöytäasetelmat

Pöytäkukat tai pöytäasetelmat tehdään yleensä juhlapaikan vieraiden pöytiin, noutopöytään ja lahjapöytään. Hääpöytien kukka-asetelmiksi yleensä laitetaan joko yksittäin kukkia maljakoihin tai kukkakimppuja maljakoihin.  Toisinaan häätilaisuudessa käytetään kukka-asetelmia, jotka on laitettu niille sopiviin astioihin märkäsienen kanssa.

Autokorso tai autonkoristelu

Autokorso ja autonkoristelu ovat töitä jotka yleensä tehdään koristamaan hääautoa. Autokorso-nimellä kulkeva kukkatyö kiinnitetään yleensä auton konepeltiin kiinni.

Apua hääkukkien suunnitteluun ja valmisteluun

Häät ovat niin ainutlaatuinen tapahtuma, että hääkukat on aina tarpeen suunnitella ja tilata hyvissä ajoin etukäteen. Me Kukka Gardenilla autamme sinua luomaan kukkien avulla täydellisen juhlatunnelman häihin.

Ota meihin yhteyttä ja kerro hieman tulevista häistä, niin opastamme sinua hääkukkien suunnittelussa ja valinnassa.